Powstanie Centrum Smoleńskiego jest głównym i podstawowym celem zaistnienia Stowarzyszenia Smoleńskiego.

To właśnie Centrum Smoleńskie będzie się zajmować wyjaśnieniem tragedii z 10.04.2010 r. a Stowarzyszenie jest tylko „podwaliną” pod powstanie tego badawczego Ośrodka, i samo w sobie nie zajmuje się wyjaśnianiem okoliczności tragedii smoleńskiej.

Wobec powyższego, aktualne informacje na temat Centrum będą udostępnione dopiero wtedy kiedy Stowarzyszenie otrzyma wystarczające fundusze na zakup budynku na osobnej posesji; będzie to pierwsza, konkretna informacja o Centrum Smoleńskim.

Informacje na temat Centrum czyli głównego celu powstania Sowarzyszenia są w zakładce „O nas”

Szanowni Państwo,
Wszystkim Wam, ofiarodawcom i darczyńcom, składamy najserdeczniejsze podziękowania. Wasze wsparcie, nawet drobną kwotą, ma wielkie znaczenie dla Stowarzyszenia, dla przyszłego Centrum, dla naszej Najjaśniejszej Rzeczypospolitej, której świetność i wielkość zapowiedział nasz Król Jezus Chrystus. Niech Pan i Król naszego Narodu wynagrodzi Wam waszą hojność stukrotnie.
Niech się tak stanie.